Een bedrijf met
Texelse roots

Een heldere bedrijfsvoering

Image

Van schoonmakers naar facilitaire dienstverleners

Jacco Vinke, aangenaam!

In 1962 richtte Texelaar Cees Vinke een schoonmaakbedrijf op het eiland op: Vinke Schoonmaakbedrijf. Zijn zoons Ko en Dirk werkten mee in het bedrijf. Na een aantal jaren sloeg Dirk een andere weg in en besloot Ko in de beginjaren zeventig het familiebedrijf voort te zetten.

Het bedrijf groeide en een verhuizing werd noodzakelijk. Doordat het schoonmaakbedrijf naast het huis van Ko was gevestigd, riep zijn zoon Jacco als jochie al enthousiast: ‘Dat wil ik later ook!’ Met zijn studiekeuzes heeft hij er altijd rekening mee gehouden dat hij ooit het bedrijf zou kunnen overnemen.

Image

Spinbaan

Met de groei van het toerisme groeide ook de dienstverlening van Vinke Schone Diensten, zoals het bedrijf inmiddels heette. Het bedrijfspand stond aan de Spinbaan in Den Burg.

Steeds vaker kwam de vraag naar wasserijdiensten. Dat leidde beginjaren tachtig tot de oprichting van Lintex, een samenwerking tussen Vinke en stomerij Quickynette. Uiteindelijk werd Lintex een onderdeel van Vinke Schone Diensten.

Texels

Jacco is geboren en getogen op Texel. Zijn wieg stond in 1970 in ’t Sandershuus op de Hoge Berg. Alleen zijn studie en militaire dienstplicht hielden hem weg van het eiland. ‘Ik vind het fantastisch om hier te wonen en te werken.

Het is mooi om te zien dat veel Texelse bedrijven bewust zaken doen met andere bedrijven op het eiland. Liever lokaal is hier de gedachte. Samen kunnen we de dienstverlening en kwaliteit op het eiland op een hoog niveau houden.

Daar worden we allemaal beter van. De ondernemers, maar vooral ook onze klanten en gasten.’

Intrede Jacco

Na zijn militaire dienst kwam Jacco in het bedrijf. De schoonmaaktak, die inmiddels fors was gegroeid, werd afgestoten en Jacco nam de wasserijdiensten en linnenverhuur over.

‘Ik ben op 1 januari 1992 gestart met mijn eigen bedrijf: Tex-Lin. Ook de schoonmaakgroothandel werd hieraan toegevoegd. Ik merk dat mijn ervaring in de schoonmaakbranche goed van pas komt bij de advisering van de schoonmaakproducten die wij in de groothandel verkopen.’

In de afgelopen jaren bouwde Jacco het bedrijf verder uit en biedt Tex-Lin een brede dienstverlening in de facilitaire en sanitaire sector.

Klanten van Tex-Lin

boschenzee
Bij jef
Hotel kogerstaete
Golfbaan de Texelse
smederij-texel
Schapenboerderij Texel

Wil je bestellen bij Tex-Lin?

Neem dan contact met ons op

Image

Jacco Vinke

Schilderweg 251 d

1792 CJ Oudeschild

Linnenverhuur

Wasserijdiensten

Schoonloopmatten

Schoonmaakgroothandel

Hygiëne Service

Copyright texlin.nl | Website door WEBJONGENS | Teksten door Tekstbureau Texel